sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

4. Kurainen Kermis ja Mysteeri Mamma

Tähän viikkoon on mahtunut vähän sitä sun tätä hevosten suunnille, mukaan lukien torstainen ell-käynti ja Kermiksen kanssa suorastaan loistavalla menestyksellä ratsastelua ja touhuamista. Itse olin alkuviikosta kipeänä, mutta Tallilla kävin silti tiistaina Kermiksen juoksuttamassa.

Tänään lähdettiin aamupäivästä tallille, heittämään hevosille päiväheiniä ja Kermistä liikuttamaan. Tarhan ohi ajaessa, taisi mun suusta päästä jotain laatua "ei jumalauta", kun näin missä kunnossa meidän (kura)kermapallo oli. Herrasmiehenä hän oli tietenkin käynyt juuri piehtaroimassa tarhan ainoassa märässä savisohjossa, ja kerännyt selkänsä ja takamuksensa päälle oikein nätin kerroksen mustaa, märkää kuraa!

Alemmassa kuvassa näkyy, miltä ukkelin toinen puoli näytti, kun kävin sen hakemassa sisälle.
Hetken epätoivoisesti ukkelia hikiviilan sahalaitapäällä raaputeltuani tajusin (onneksi) vaihtaa kumisukaan ja Magic Brushiin, jolla todellakin saatiin mahdoton mahdolliseksi ja ukko ainakin melkein täysin puhtaaksi. Aikaa kyllä meni enemmän kuin tarpeeksi, ja Kerppuakin rupesi loputon pällistely kyllästyttämään, mutta käyttäytyi silti todella asiallisesti koko touhun ajan.

Ratsastaessa ukko oli kuin unelma! Aluksi toki vähän kyttäiltiin ja jännäiltiin, mutta kun päästiin töihin, oli alla taas se hienosti eteenpäin liikkuva, taipuvainen ja pelkistä painoavuista kääntyvä otus. Raviinkin saatiin jo niinkin hyvin tempoa, että raipan pystyi jättämään kokonaan pois ilman, että se vaikutti herran menoon mitenkään. Toinen oli oikea kuuliaisuuden esikuva, ja sai sitten siitä hyvästä ottaa parit laukkaspurtit pitkille sivuille - vauhtia tosin meinasi muutenkin laukoissa vähän löytyä liikaa, mutta herra hidasti hienosti kun pyydettiin. Piristi päivää ja sai olla toisesta ylpeä!

Mamiska viimekesänä, uusien kuvien puutteessa.
Torstaina tosiaan kävi elänlääkäri rokottamassa tallin hevosia, sekä ultraamassa meidän Tuulikin. Diagnoosiksi tuli kumma kyllä "ei kiimaisen näköinen kohtu, ei keltarauhasta, ja yksi follikkeli". Oletettiin siis että tamman kivut johtuneet jostain syystä käynnistymättömästä ovulaatiosta, ja pistettiin kiimankeskeytyspiikki, josko se olisi auttanut. Pari päivää syötettiin kipulääkettä siltä varalta, että ovulointi olisi käynnistynyt ja aiheuttanut kipureaktion, nyt aloitettiin regumate ja toivotaan parasta. Vielä se ainakin jonkin verran potkii ja luimii. jos ei tästä pikkuhiljaa lähde helpottamaan, on tiedossa klinikka reissu... Meillä on kaikki sormet ja varpaat ristissä, että tämä nyt auttaisi ja saataisiin meidän tyytyväinen mamma takaisin jo ennen kesälaitumia!

Kerpun kanssa tulee ensi kuussa vuosi täyteen! Ylläpitosopimus taas loppuu loppukuusta, saa nähdä miten ukkelin kanssa käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

○ Kommenttien valvonta käytössä, kommenttisi ilmestyy siis vasta kun olen hyväksynyt sen!
○ Pidäthän kommenttisi asiallisena!