perjantai 13. toukokuuta 2016

5. Mätsärit!!

Viime viikon lauantaina oli h-hetki, kun osallistuttiin MySeRa:n Match Show:hun Mynämäellä! Mukana meillä oli Kermis ja Macy, esitin itse kummatkin hepukat. En voi sanoa, että olisi kamalasti jännittänyt, mutta pieni määrä stressiä oli takuulla havaittavissa. Ensimmäinen kommenttini kehän tultua näkökenttään taisi olla "joopa joo arvatkaa kenen hevoset lähtee lätkimään", kun silmiin osui puiset lehmiä esittävät pelotteet...


Kaikki kuvat c. Anni Grönlund
Ensimmäisenä mentiin kehään Macyn kanssa, ponien luokan ollessa ensimmäisenä. Poni oli kovin paineissa kehän ulkopuolella ja esiintymisvuoroa odotellessa kehän nurkassa - oltiin parimme toisia -, mutta kun päästiin tosi toimiin, tammasta paljastui oikein toimiva tapaus! Käynti oli reipasta, poni ei kyttäillyt maisemia tai jyräillyt yhtään, ja ravissa jaksoi hienosti pysyä mun tahdissa, kääntyen mukana nätisti ilman ongelmia. Pelotteita tamma ei edes vilkaissut! Seisottamisen kanssa meillä oli vähän ongelmia, poni ei olisi millään malttanut olla, mutta selvittiin ja sai tuomari ponia sen verran katsottua, että meille irtosi punainen ruusuke meidän parista! ;)

Hieno poni!
Macyn arvostelupaperi on jo ponin omistajalla, enkä näin ulkomuistista ikävä kyllä osaa kertoa, mitä siinä luki. BIS-kehään ei kuitenkaan päästy, eikä meille irronnut erikoispalkintoja, mutta super tyytyväinen tulokseen ja ennen kaikkea ponin suoritukseen olen silti! Ei se palkintojen määrä meille mitään merkkaa, kunhan oli kivaa ja saatiin mukava kokemus ponille.

Kerppu oli ennen kehää lunki kuin lehmä, näin suoraan sanottuna. Itse ehdin jo ajattelemaan, että tämmönenkö kanttura se nyt paikan päällä esittää olevansa, kun kotona jaksanut pörhennellä minkä ehtii! Kerppu jaksoi odottaa vuoroaan hienosti, eikä huudellut Macyn perään turhan paljoa. Käytös tapahtumapaikalla oli siis suorastaan yllättävän esimerkillistä!


Kun sitten kehään päästiin, muuttui ukolla ääni kellossa. Taisi pienessä päässä välähtää, että nyt olisi sitten tosi kyseessä, eikä vaan möllötellä odottamassa! Oltiin tästäkin parista toisia, eli päästiin kulmaan odottelemaan, Kermis oli jo aavistuksen levoton vuoroaan odotellessa, mutta osasi kuitenkin olla nätisti - mitä nyt vähän otti päähän, kun minä en antanut Arvon Herran tehdä mitä tykkää, ja toki piti siitä sitten palautetta välillä vähän vaivihkaa antaa... :D

Kun sitten päästiin varsinaisesti esiintymään, yllätti ukkokin iloisesti jättämällä ne pelotteet täysin omaan arvoonsa. Käyntikierros sujui hyvin, Kermis oli reipas ja kääntyi kun pyydettiin, eli turhat jyräämiset ja kiihdyttelyt jäi kokonaan pois. Kun päästiin ravaamaan, herra päätti esittää muutaman laukka-askeleen kovin pörheänä, ennen kun rauhoittui ja ravasi hienoa, reipasta ravia sen koko kierroksen. Seisotus sujui todella hienosti, Kermis oli kuin patsas valtaosan ajasta, taisin kertaalleen joutua uudelleen asettamaan, mutta muuten ei ollut mitään ongelmaa. Ansaittiin tästäkin esiintymisestä punainen ruusuke!


Kermiksen arvostelussa seisoo; hyvä tyyppi, sopusuhtainen lihaksikas runko, kaunis kaula, pitkä loiva lapa, lyhyt selkä, pitkä lanne, pyöreä lautanen, jalat hyväasentoiset, käynti suoraa, pitkää ja rytmikästä, käyttää hyvin koko kroppaa, ravi suoraa ja rytmikästä.

Hänellekkään ei BIS-kehään pääsyä tai erikoispalkintoja suotu, mutta en voisi olla tyytyväisempi herraan!

Viime viikolla ehdittiin mätsäreiden lisäksi harjoittelemaan hyppäämistä Kerpulla, kahlailemaan ja kävelemään Tuulikin kanssa, sekä touhuamaan vaikka ja mitä muuta kummankin hepukan kanssa. Tällä viikolla meno on ollut rennompaa, Tuulikki on päässyt maistelemaan vihreää ja maastoilemaan, Kerppu on saanut rentoilla taluttelumaastojen ja hömpöttelyn merkeissä. Tänään käytiin kahlailemassa ukkelin kanssa, ja siinä missä mamma ei astu kavion puoltaväliä syvemmälle veteen, ukko painelee ensimmäisenä syvimpään päähän puuhastelemaan. Kerpun ja meidän vuosipäivä sattui myös tälle viikolle, päivämäärältään 10.5!


Tämä riittänee tältä erää, muistakaa käydä seurailemassa blogia instagramissa @uskallaymmartaa! Allekirjoittanut on aktiivisoitunut kys. somessa huomattavasti paremmin kuin täällä, ja kys. käyttäjältä löytyy mm. videoita kumpaisenkin eläimen kahlailusta, sekä kuvia meidän lähes päivittäisestä elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

○ Kommenttien valvonta käytössä, kommenttisi ilmestyy siis vasta kun olen hyväksynyt sen!
○ Pidäthän kommenttisi asiallisena!