lauantai 26. marraskuuta 2016

6. Kuulumisia

Pitkästä aikaa eksyin bloginkin puoleen, ja ajattelin siinä samassa kertoilla, miten meidän kesä, syksy ja alkutalvi on mennyt. Epävirallista kirjoittelutaukoa on ollut suunniteltua pidempään - rehellisesti sanottuna oma kiinnostus ja jaksaminen blogin pyörittämiseen ei ole riittänyt, eikä meillä paljoa kerrottavaa ole ollutkaan. Muuta sometaukoa on muutenkin tullut pidettyä, jonka johdosta deaktivoin blogin instagramin hetkellisesti.

c.Leni
Kesällä blogin instaa seuranneet saivatkin kuulla, että kävin serkkuni hevosen Tikon kanssa mätsäreissä pyörähtämässä. Tiko on iso persoona, ja näytti sen omalla tavallaan mätsäreissä - touhu ei ollut yhtään ruunan juttu, eikä olisi kiinnostanut liikkua tai seistä tai tehdä yhtään mitään pätkääkään... Tultiin kotiin kera uuden kokemuksen, sinisen ruusukkeen ja "tuomarin erikoinen" palkinnon (vaikka ukkeli nakkasikin tuomarin taskuun kiinni, haistoi kuulemma porkkanaa...), eli tyytyväinen sai kyllä olla! Tiko on jo pitkään ollut iso osa elämääni, vaikken ole herraa aktiivisesti viimeaikoina päässytkään hoitamaan - se tulee kuitenkin aina olemaan yksi tärkeimmistä hevosista mun elämässä!

c. Leni, varmaan mun suosikki kuva Tikon kanssa ikinä.
Kermis ja Tuuli vietti rennompaa kesää, välteltiin kentällä pyörimistä ja maastoiltiin paljon. Kerppu pääsi toteuttamaan itseään tammalauman ykkös äijänä, ja rakastaa asemaansa tässä roolissa edelleen. Käytiin kummankin kanssa alkusyksystä LieRan mätsäreissä - Tuulikki nappasi mukaan punaisen ruusukkeen, kun taas Kermis palkittiin sinisellä tällä kertaa. Mukava kokemus varsinkin meidän mammaraiselle - mätsärit järjestettiin naapuritallilla, joten päästiin näppärästi ilman kuljettelua osallistumaan touhuun. Tuomarin palaute kummankin kanssa oli lähinnä ravista, mutta virheet menee kuitenkin mun piikkiin. Olisi pitänyt juosta lujempaa ja antaa enemmän tilaa hevoselle (allekirjoittanut ei itselle turhan upottavalla pohjalla ja omilla tönkkökoivilla jaksanut juosta :P). Mahdollisella ensi kerralla koitetaan sitten parantaa, palaute on aina hyväksi!

c. Anni
Kermis on toiminut viimeaikoina tosi kivasti selästä ja maastakäsin. Ollaan otettu asiaksi käydä vähintään kaksi kertaa viikossa maastossa maastakäsin kävelemässä, sekä satunnaisesti alku- tai loppuverkat otetaan maastossa, jotta sekin puoli pysyy säännöllisenä. Kentällä ollaan treenattu laukkoja, taivuttelua, sekä etu- ja takaosakäännöksiä ja väistöjä. Herra on kovin fiksu ja oppii uudet asiat helposti, kunhan oma kärsivällisyys riittää kun toisella meinaa loppua - oman pään käyttö ja miettiminen on hirveän hankalaa ja rankkaa, eikä sitä malttaisi tehdä yhtään... Tunneilla käydään säännöllisen epäsäännöllisesti, ja kummatkin tykkää sieltä saaduista opeista! Huonoja päiviä toki löytyy, eikä Kermis pelkää sen näyttämistä. Silloin yleensä tehdään jotain ukkelille helppoa ja hauskaa, ettei kummallekkaan jää paha maku suuhun siitä, mitä ollaan sinä päivänä tehty. Alkusyksystä meillä oli myös pieni jumi, joka onneksi havaittiin ajoissa ja sitä kautta saatiin nopeasti auki ja ylläpidettyä hyvässä kunnossa oikealla liikunnalla. Ylläpitosopimus meillä jatkuu vuoden loppuun saakka.

c. Anni
Tuulikki oli kesällä kivassa kunnossa, mutta on taas vaivaisena sairaslomalla toistaiseksi. Syynä tällä kertaa kiimat, jotka eivät ota lauetakseen vaikka mitä tekisi... Viimeisen viikon mamma kuitenkin ollut huomattavasti parempi, ja vaikuttaa siltä, että se kiima olisi vihdoin lauennut - paranemaan päin siis ollaan, jonka huomaa myös tamman yleisestä käytöksestä mm. karsinassa. Juhlittiin myös meidän viidettä vuotta kavioliitossa jokin aika sitten! Toivottavasti monta samanmoista jäljellä, on tuo niin älyttömän rakas ja ihana tamma, vaikka luonnetta löytyykin!


Muuten asiat ovat aika liki samalla tavalla, kun viime postauksenkin aikana. Hevoskokoonpano tallissa on aavistuksen muuttunut tallin omistajan hevosten siirryttyä konttipuolelle, ja kivitallin ja sinne kesällä muuttaneiden hevosten jäätyä äitini hoidettavaksi. Tuuli ja Kermis asuvat edelleen kivitallissa, seuranaan kaksi "uutta" tammaa (Kerpun iloksi). Homma toimii hyvin ja kaikki ovat tyytyväisiä nykyiseen menoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

○ Kommenttien valvonta käytössä, kommenttisi ilmestyy siis vasta kun olen hyväksynyt sen!
○ Pidäthän kommenttisi asiallisena!