sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

14. Höpöttelyä viikonlopusta

Tämä viikonloppu kului mukavasti ratsastelun ja varsan paijailun merkeissä. Käytiin sekä lauantaina että sunnuntaina kaverini (ja Tuulikin liikuttajan) Lenin kanssa maastoilemassa Tuulin ja Tikon voimin. Vaikka lenkit olivatkin pääpainoitteisesti käyntilenkkejä muutamaa ravimäkeä lukuunottamatta, metsämaastot saivat kummatkin hevoset kunnolla töihin ja hikeen! Kameraa ei tullut otettua matkaan mukaan, joten vanhojen kuvien on tähän hätään kelvattava.

Tuulikin laidunten yhteydessä on mitä mahtavimmat, vaihtelevat ja monipuoliset maastot yleisesti ottaen. Koska meillä oli suunnitteilla metsämaasto käynnissä, valikoimme reitit sen mukaan. Lauantaina pyörähdimme ensin laidunten takana pikkumetsässä, hyödyntäen sekä isompaa metsän läpi kulkevaa polkua, että pienempiä ympäri ämpäri kulkevia kiipeilyreittejä. Kyseisestä metsästä on myös rajattu tammojen laitumeen pieni pala, jossa ne viettävätkin paljon aikaa - varsinkin lämpiminä päivinä.

Tuuli aiemmin tällä viikolla.
Pikkulenkin kierrettyämme ylitimme joen (Tuuli ei arvostanut, mutta pienen keskustelun jälkeen suostui nätisti yli) ja kaarsimme toisen puolen laitumen viertä ylämäkeen ja siitä isompaan metsään. Kyseisessä metsässä riittää pienempiä ja isompia polkuja, mäkiä, ja vaihtelevaa maastoa. Mamma johti menoa reippaasti, vaikkakin välillä oli pysähdyttävä ja koetettava josko vain pääsisi kotiin, kun edestä löytyi esimerkiksi kuraisempi kohta... Lauantaina kiersimme kyseistä metsää lähinnä isompia polkuja pitkin, käynnissä parin lyhyeen ravipätkän kera. Kummatkin hevoset olivat äärimmäisen reippaalla tuulella, varsinkin Tiko!

Tiko pari viikkoa sitten.
Sunnuntaina oli laitumella vastassa äärimmäisen kiimainen Tuulikki! Se tunki jatkuvasti Tikoon kiinni, ja yrittämällä yritti saada ruunanrupsun huomion ruohosta itseensä... Matkaan lähdettiin suoraan joen yli, samaan suuntaan kuin lauantainakin, mutta tällä kertaa ajatuksena oli kiertää enemmän pikkupolkuja pitkin ja sitä kautta pidentää metsäreissua jonkin verran. Hevoset joutuivat keskittymään menoonsa kunnolla, joka selvästi teki kummallekkin hyvää. Maastolenkki sisälsi mäkiä ja paljon epätasaisia maastoja. Tämä lenkki suoritettiin kokonaan käynnissä, vaikkei sitä hikisistä hevosista olisikaan lenkin jälkeen välttämättä uskonut! Kummatkin hevoset virutettiin suurimmasta hiestä kumpanakin päivänä.

Tuuli aiemmin tällä viikolla.
Kun laitumilla kerran pyörittiin, oli ohjelmassa luonnollisesti myös pikku Isan luona kyläily. Lauantaina satuimme olemaan paikalla sopivasti vielä silloin, kun Isa ja Shannon, sekä samalla tallilla asustava toinen tamma-varsa pari siirrettiin laitumelle. Isa on äärimmäisen fiksu, rohkea ja sosiaalinen varsa, ja osaa kulkea narussa jo ongelmattomasti! Jos tämänhetkiset suunnitelmat tulevan varalle pysyvät samoina, tulee tästä kaverista olemaan paljon lisää juttua myös blogin puolelle - siitä kuitenkin lisää sitten, kun tai jos asia on ajankohtaista!

Isan kanssa aiemmin tällä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

○ Kommenttien valvonta käytössä, kommenttisi ilmestyy siis vasta kun olen hyväksynyt sen!
○ Pidäthän kommenttisi asiallisena!