torstai 28. syyskuuta 2017

18. Miten meni mätsäreissä?

Ohjelmassa viime sunnuntaina oli Isan ensimmäiset "näyttelyt" mätsäreiden merkeissä. Lauantaina varsa ja sen emä siirrettiin laitumelta talliin puunausta varten, ja Isa osoitti taas, kuinka äärimmäisen hieno ja lunki varsa se on! Mitattiin Isan säkä - jota on muuten kertynyt noin 110cm edestä, hui! -, "pestiin" se (tämä piti siis sisällään parin isomman, harjalla lähtemättömän paskaläntin sienellä pesemisen), ja sillä oli loimi päällä ensimmäistä kertaa ikinä! Varsaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa mikään toimenpide, toki pesutoimissa rupesi väsymään, mutta tämäkin näkyi vaan nuokkumisena, ja ihmiseen nojailuna ja siinä nukkumisena. Puunattu ja pesty tirpana pääsi loimi päällä mammansa kanssa karsinaan viettämään yönsä.


Itse mätsäreihin lähdettiin heti sunnuntai aamusta, Isa oli vuorossa ensimmäisen luokan loppupuolella. Varsa lastautui oikein nätisti, ja matkusti siivosti heinää mussuttaen. Paikan päällä kakaraa lähinnä kiinnosti kaikki, ja joka paikkaan olisi pitänyt päästä. Yltiösosiaalisena kävi myös kaikki lähelle tulleet ihmiset läpi moikkaamassa, josko olisi jotain irronnut... Isa käyttäytyi paikan päällä kuin vanha tekijä, yllätyin oikein positiivisesti sen rauhallisuudesta ja rohkeudesta uusia tilanteita ja paikkoja kohtaan!


Kehässä Isa käyttäytyi nätisti, se seisoi kun piti seistä, käveli kun piti kävellä, ja ravasi kun piti ravata. Pelotteita varsa ei pelännyt, sen sijaan se pysähtyi kummankin kukkaruukun kohdalla aina kun mentiin ohi, yrittäen päästä haistamaan ja/tai maistamaan siihen istutettua kasvia. Uteliaan ja rohkean varsan hyviä ja huonoja puolia kaiketi ;)

Kuten saattaa huomata, meidän väri oli pinkki :P
Isa sai paljon kehuja ja hyvän arvostelun, vaikkakin pariaan vastaan se sai sinisen ruusukkeen. Jatkoimme sinisten kehään, jonka parhaaksi Isa valittiin. Tästä siirryimme punaisten kehään, ja sieltä kirittiin BIS-kehään saakka! Pitkän päivän päätteeksi meidät lähetettiin BIS-kehästä kotiin, kera todella väsyneen mutta äärimmäisen hyvin käyttäytyneen varsan ja erittäin tyytyväisen varsanomistajan. Olen todella positiivisen yllättynyt siitä, kuinka hyvin Isa pärjäsi, ja kuinka hyvin koko päivä sen kanssa sujui. On siinä hieno varsa, vaikka itse sanonkin!

Arvostelulomakkeessa lukee ; Hyvin kehittynyt, lihaksikas varsa. Ilmeikäs pää. Hieno kaula. Hyväasentoiset jalat. Hyvä matkaavoittava käynti. Kevyt ravi. Lupaava varsa.
Tämän arvostelu, sekä hienon pinkin ruusukkeen kera kelpasi lähteä kotimatkaan hyvillä mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

○ Kommenttien valvonta käytössä, kommenttisi ilmestyy siis vasta kun olen hyväksynyt sen!
○ Pidäthän kommenttisi asiallisena!