perjantai 15. joulukuuta 2017

22. Joulukalenterin 15. : Katse koti tulevaa!

Tiedän, mitään ei saisi etukäteen suunnitella varsinkaan pitkällä tähtäimellä eikä ainakaan millään tasolla yksityiskohtaisesti, koska muuten se ei ainakaan onnistu! Tänään kuitenkin otetaan riski ja kurkataan, mitä haaveita mulla on hevosten suhteen tulevaisuudessa. Postaus tulee olemaan aika Isa painotteinen, sille kun on ne suurimmat suunnitelmat varattu.

Tiko ja Isa 26.11
Koska Tikon ja Tuulin suunnitelmat tuntuvat kohtaavan ainakin lähes täysin, aloittelen niistä. Kummallakin alkaa olemaan ikää jo sen verran, että varsinaisia korkeita ja paljon työtä vaativia tavoitteita ei enää ole. Ensimmäisenä toiveena on mahdollisimman pitkä ja hyvä elämä luonnollisesti, mutta varsinaisiin haaveisiin tai toiveisiin sisältyy aktiivinen harrasteratsun ura niin pitkälle kuin mahdollista. Tuuli saa jo niinsanotusti jäädä kotiin - sen kanssa en haaveile ulkopuolisista esillä käymisistä - mutta Tikon kanssa pitkän tähtäimen tavoite on se, että päästäisiin edes yhdet kisat kokeilemaan, lajista riippumatta. Olisi myös hienoa, jos Tikosta saisi tulevaisuudessa ainakin mätsäri jollei jopa näyttely kaverin Isalle! Ukko tuntuu kuitenkin menevän jotenkin lukkoon uppo oudoissa paikoissa, varsinkin yksin liikkuessaan, että voi olla, että jää vain haaveeksi. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta!

26.11
Siirrytään pikemmittä puheitta Isaan. Sen kanssa tähdätään siihen, että varsan kanssa voisi tehdä käytännössä mitä tahansa. En siis halua suunnata sitä pelkäksi ajoponiksi tai koulu/esteratsuksi, vaan tavoitteena ja haaveena olisi se, että tämän kanssa voisi tehdä mitä tahansa missä tahansa, sekä kilpailla jonkin verran, sen omissa rajoissa tietenkin! Käyttöhevosen lisäksi Isasta on toiveena saada näyttöhevonen. Ensimmäiset näyttelyt on kaavailtu ensi vuodelle, ja sitä ennen yritän käydä kiertämässä muutamia mätsäreitä, jos niitä vaan tulee vastaan. En kuitenkaan halua, että varsa ehtii kyllästymään touhuun, joten tarkkana saa olla missä käy ja kuinka usein... Lähtökohtaisesti toivon toki ykkösellä palkittua varsaa, sekä myöhemmin mahdollisia korkeampia arvoja, kuten STER ja mahdollisesti champion, jos niin pitkälle ikinä päästään. Jos kaikki menee niinkuin elokuvissa ja tästä tulee oikeasti jalostukseen kelpaava tamma, on sitäkin pidemmälle tulevaisuuteen toiveena varsa, se ihka ensimmäinen oikeasti oma kasvatti! Mä olen kuitenkin sen verran kriittinen, että katson tarkkaan mitä käytän ja kannattaako ylipäätään käyttää, enkä huonosti palkittua tammaa edes "kasvatustoimintaan" käyttäisi. Aika näyttää mitä tästä tulee vai tuleeko mitään - toivon kuitenkin peukut pystyssä parasta!

26.11
Lyhyeesti ja ytimekkäästi meidän tulevaisuuden tavoitteita ja toiveita. Onneksi mikään ei ole kiveen kaiverrettua - muutoksia voi tapahtua suuntaan tai toiseen ja mieli ehtii muuttua monta kertaa vuosien aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

○ Kommenttien valvonta käytössä, kommenttisi ilmestyy siis vasta kun olen hyväksynyt sen!
○ Pidäthän kommenttisi asiallisena!