sunnuntai 20. toukokuuta 2018

25. Hyppelöitä ja mätsäreitä, sekä SBL asiaa! + videot

Radiohiljaisuus päässyt tälle puolelle taas valloilleen, kun itsellä tuntuu olevan niin tolkuton kiire joka paikkaan jatkuvalla syötöllä. Tässä siis päivittelyä meidän hyppelöistä muutaman viikon takaa, sekä parin viikon takaisista mätsäreistä!

HYPPELÖT 22.4

Sovittiin siis Lenin kanssa, että hypellään vuoron perään meidän kavaletteja Tuulilla ja Tikolla. Kummallakin taukoa hyppäämisestä ihan kiitettävästi, itsellä ainakin pari vuotta, joten hieman varautuneella fiiliksellä mentiin. Leni meni ensin Tuulilla, ja mama meni super kivasti! Se ravasi ja laukkasi hyvin, eikä liioitellut hypyissä ensimmäisen laukka loikan jälkeen oikeastaan yhtään! Tuuli liikkuu Lenin kanssa muutenkin tosi hyvin, ratsukkona ovat selkeästi kehittyneet sitten viime kevään.

c. Leni
Kun Leni oli valmis, tuli mun ja Tikon vuoro. Heti alussa sain itse taistella jalustimien kanssa - mä ratsastan normaalisti pitkähköillä jalustimilla nilkan ja polvien takia, eikä lyhyeemmillä ratsastamisesta tuntunut tulevan yhtään mitään... Könötin selässä lähestulkoon poikkeuksetta ihan kummallisesti, itseni puolesta hieman jopa hävettää katsoa videoita jälkikäteen! Tiko tuntui kuitenkin mukavan reippaalta ja yhteistyöhaluiselta, eikä turhaan junnaillut tai hidastellut!

Vauhtiponi! c. Leni
Otettiin aluksi ravissa puoliksi nostettuja puomeja, eli toinen pää ylhäällä, toinen maassa. Tikoa ei se homma oikein jaksanut kiinnostaa, olisi mielummin jyrännyt läpi kuin nostanut jalkoja :D Näitä mentiin kuitenkin muutamat, jotta mieli virkistyisi, ja saataisiin jotain sarjan tyyppistä alle. Laukassa ja hypätessä keskityttiin siis lähinnä toiseen kavalettiin, ja jätettiin toinen kokonaan pois sekä ratsastajan että hevosen työtä helpottaaksemme.

Mitä minä tuntumalla, kun voin mennä ilmankin... c. Leni
Varsinaiset hypyt meni ainakin Tikon osalta hyvin, se oli oikea pelastava enkeli! Kuski koetti pysyä mukana ja ratsastaa kavaletille edes jollain tasolla, eikä vain roikkua kyydissä. Homma meni kuitenkin helposti siihen, että mä käytännössä heitin ohjat pois hypyssä (kuten kuvasta näkyy)... Viime kerralla muistan ongelman olleen se, että jäin suuhun liikaa kiinni ja jälkeen hypyissä, nyt näköjään päätin heittää ohjat kokonaan metsään :D Tiko on onneksi todella anteeksi antava ja omatoiminen hyppääjä, eli mulle juuri sopiva "harjoituskappale". Se ei ota nokkiinsa ratsastajan virheistä, ei tee äkkiliikkeitä, ja hyppää tai korjaa huonojakin paikkoja. Kerran se kiisi vauhdilla esteen ohi, kun itse sekoilin selässä ja sain temmon sekoamaan. Tämä tosiaan ihan puhtaasti mun oma virhe, ja tajusin jo kavaletin lähestyessä, että ohi mennään... Tekevälle sattuu ja tekemättä ei opi, mä olen enne kaikkea todella tyytyväinen Tikon suoritukseen!

c. Leni
Pumpum oli super ja todella reipas koko homman ajan, tuntui suorastaan kuumuvan hiukan hyppäämisestä! Se selkeästi nautti siitä, ja suunnitelmissa on tehdä tästä rutiini, jotta saadaan kummallekkin vahvempaa pohjaa ja vaihtelua. Alla vielä video, josta pääsette ihailemaan hienoa hevosta, ja könöttävää kyytiläistä :DMÄTSÄRIT 5.5

Oltiin Isan ja Tikon kanssa MySeRan mätsäreissä pyörähtämässä! Kummallekkin hevoselle niiden elämän toiset mätsärit, ja kummatkin käyttäytyi esimerkillisesti sekä kehän ulko- että sisäpuolella. Mulla oli pelko, että Tiko tekisi temput ja vetäisi jarrut päälle, ja Isa murkkuilisi minkä ehtisi, mutta nämähän käyttäytyivät kuin olisivat koko ikänsä tätä tehneet ja ympär ämpär kiertäneet! Kehät sujuivat siis hyvin, ja olin äärimmäisen tyytyväinen kumpaankin.

c. Leni
Tikon kehä oli ensin, ja sen parina oli lämppäri, eli aikamoiset vastakohdat. Ukko liikkui hyvin, ja jaksoin seistä hetken - oli kuitenkin lähdössä liikenteeseen jo ennen kuin piti, jota voi tämän hevosen kohdalla pitää ehkä jopa hieman positiivisena merkkinä. Se käveli kun pyydettiin, ja ravasi kun pyydettiin. Tiko sai kehästään sinisen ruusukkeen, eikä noussut sinisten kehästä jatkoon - meidät kuitenkin kutsuttiin BIS-kehään! Olen super tyytyväinen Tikon suorituksesta, se jaksoi niiin hyvin!

c. Leni
Tikon arvostelu :

Tyyppi :
Raskas, ryhdikäs tyyppi
Kyömy pää
Hyvin liittynyt, lyhyt kaula

Runko :
Lihaksikas, pysty lapa
Syvä ja leveä runko
Lyhyt lautanen ja reisi

Jalat :
Vankka luusto

Liikkeet :
Melko matkaavoittava, maahansidottu käynti
Tarmokas ravi

c. Leni
Isan kehä oli aikuisten hevosten kehän jälkeen. Se oli siis nuorten kehässä, ja sen parina oli 3v shetlanninponi. Meidät kuulutettiin ensin 3v irlannincob orina pienen sekaannuksen johdosta, mutta tämä ohitettiin naureskellen :D Isa toimi kehässä tosi kivasti! Se ei jyräillyt, ja kuunteli mua todella hyvin. Malttoi seistä ja odottaa, eikä turhia hermoillut pelotteista. Se liikkui nätisti, eli oikeasti ravasi eikä pukkilaukannut menemään. Isalle osui myös sininen ruusuke, sinisten kehästä se nostettiin punaisiin, ja punaisista BIS-kehään! Tuomari kehui punaisten kehässä BIS-kehän ruusukkeita jakaessaan, että varsa liikkui todella hyvin. Sai olla todella tyytyväinen toisesta. Koska Isa pääsi BIS-kehään sai Tiko jäädä ulkopuolelle. Meille haluttiin antaa Paras Pari-palkinto, jonka tosiaan otin vastaan sitten Isan kanssa! Tuomari kertoi, että oli kiinnittänyt huomiota jo ruunan kanssa, ja kehui myös mun esittämistä. Jäi ihan sairaan kiva fiilis itselle ylipäätään koko tapahtumasta, ja pienet kehut on vain plussaa! Paras Pari-palkinnon mukana saatiin ihana loimi Börjesin sponsoroimana!

c. Leni
Isan arvostelu :

Tyyppi :
Ryhdikäs, sopusuhtainen varsa

Runko :
Kyömy pää
Pitkä hyvin liittynyt kaula
Lihaksikas runko

Jalat :
Hyvät jalkatupsut

Liikkeet :
Matkaa voittava käynti
Suorat liikkeet
Matkaa voittava ravi

c. Leni
Kokonaisuudessaan meillä oli siis todella onnistunut reissu! Isa pääsee kesäkuussa irlannincob kiertueelle ihan virallisesti arvioitavaksi, ja tämä kokemus todellakin rohkaisi omaa mieltä niiden suhteen. Alla vielä videota kehistä!Sitten sitä SBL asiaa!

Meidän instagramia (@uskallaymmartaa) seuranneet ovatkin saattaneet nähdä, että mä olen julkaissut summer bucket listin. Aion toteuttaa sen sekä instan että blogin puolella, eli jokaisesta kohdasta olisi tarkoitus tehdä oma postauksensa. Kohtia tuli yhteensä kuusitoista, ja aiheita löytyy suht laajalta skaalalta. Toteutus alkaa mitä pikimmiten - valmistun ensi lauantaina, ja suunnitelmissa oli että sen jälkeen alettaisiin hommiin. Osa kohdista toteutetaan tallilla, osa kesälaitumilla. Ilmestyvät siis satunnaisessa järjestyksessä sitä mukaan kun ehtii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

○ Kommenttien valvonta käytössä, kommenttisi ilmestyy siis vasta kun olen hyväksynyt sen!
○ Pidäthän kommenttisi asiallisena!